Zsírgyilkos CSICSERIBorsó saláta recept

Zsírgyilkos CSICSERIBorsó saláta recept

 

A csicseriborsó-saláta segít, ha nagy harcban állsz a kilókkal, vagy jobb formába szeretnél lendülni.

A csicseriborsóból isteni salátát készíthetsz. Ha nem akarsz a főzéssel bajlódni, vásárolhatsz konzervet is, akkor pillanatok alatt összedobhatod ezt a fogást. A csicseriborsó-salátát finom előételként, húsok mellé köretként is kínálhatod, de vacsorára is bátran megeheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 2 lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 gránátalma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl finom borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál bors
  • rukkola

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20, főzés: 70 perc

csicseriborso-salata-zsir-gyilkos-recept-pikanteria

Elkészítés:

A csicseriborsót főzés előtti este áztasd be. Számolj azzal, hogy másnapra a duplájára dagad. A babérlevéllel, a fokhagymával és a sóval kis lángon bő egy óra alatt főzd puhára annyi vízben, hogy a csicseriborsót jól ellepje. Ha fedő nélkül készíted, nem kell puffadástól tartanod. Szűrd le, és hagyd hűlni.

Ha a csicseriborsó hideg, keverd össze az apróra vágott zöldségekkel, a hagymával, a paradicsommal, a gránátalma magjaival, a borecettel, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Jót tesz a kész salátának, ha legalább két-három órán át a hűtőben pihenteted, mert akkor az ízek még jobban összeérnek.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu