2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Zseniális ZSERBÓPITE

Zseniális ZSERBÓPITE

Story Highlights

  • Zseniális ZSERBÓPITE
  • Az eredeti ötlet az volt, hogy cukor nélküli verziót készítek, de ezt többen a szerkesztőségben megvétózták, úgyhogy abban állapodtam meg a többiekkel, hogy lesz egy mézes, egy alternatív édesítővel, jelen esetben sztíviával ízesített, és lesz egy sima, cukormentes változat. Így mindenki megtalálhatja saját kedvencét.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg nádcukor
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 evőkanál jeges víz

A töltelékhez:

  • 2 tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 15 dkg őrölt dió
  • 20 dkg sűrű házi baracklekvár
  • 5 dkg tejcsoki darabolva

A behúzáshoz:

5 dkg tejcsoki (olvasztott)

ZSERBo-PITE
Elkészítés:

 

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

2. A tésztához a lisztet, a cukrot és a hideg, felkockázott vajat az 1 evőkanál vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta.)

3. A tésztát egy 22×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára sütjük.

4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral és az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd a diós krémmel, és 5 dkg felaprított csokival megszórjuk. További 20 percet sütjük.

5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a megolvasztott étcsokival áthúzzuk. Felkockázva tálaljuk dermedés után.

Forrás: mindmegette.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Bazsalikompesztós burgonyafőzelék

Hozzávalók 2-3 adag » 1 ek vaj » 3 ek olívaolaj » 1 közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva » 1,2 kg...

Close