Születésnapi Reggelim, amit ki KELL próbálnod – recept

Igaz a magyar konyhában nem annyira szokványos alapanyagokból készül; de ha nem próbálod ki , úgy gondolom nagyot veszítesz. Születésnapomra készítettem, hogy egy kicsit kényeztessem magam én is a szürke hétköznapok közben 🙂
Születésnapi Reggelim hozzávalói :
- 10 dkg füstölt lazac, szeleteld fel
- egy marék nagy szemű capri bogyó termés
- só
- bors
- olíva olaj
- 1 kk dijoni mustár
- 3 tojás
- 0,5 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- nyáron, akár petrezselyme zöld a végén
- parmezán sajt
Születésnapi Reggelim Elkészítése:
Hevíts egy serpenyőben zsiradékot, jelen esetben sansa olíva a legjobb; mehet bele az aprított fokhagyma; picit süsd. Később mehet hozzá a capri bogyó akár szárastól ha vagányabb vagy; majd a lazac – süsd kicsit együtt.
Közben egy kis tálkában verd fel a tojásokat, mehet hozzó a só és bors illetve a dijoni mustár, majd a tej; alaposan verd fel.
Ha ez kész, mehet a fokhagymás lazacra; reszelj rá parmezán sajtot. Fedd le és süsd kis lángon , nehogy leégjen. Picit meg fig emelkedni az omletted.
Majd ha kész, tálald.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala