Születésnapi Reggelim, amit ki KELL próbálnod – recept

Születésnapi Reggelim, amit ki KELL próbálnod –  recept

Igaz a magyar konyhában nem annyira szokványos alapanyagokból készül; de ha nem próbálod ki ,  úgy gondolom nagyot veszítesz. Születésnapomra készítettem, hogy egy kicsit kényeztessem magam én is a szürke hétköznapok közben 🙂

 

Születésnapi Reggelim hozzávalói :

  • 10 dkg füstölt lazac, szeleteld fel
  • egy marék nagy szemű capri bogyó termés
  • bors
  • olíva olaj
  • 1 kk dijoni mustár
  • 3 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • nyáron, akár petrezselyme zöld a végén
  • parmezán sajt

zseniális reggeli omlett füstölt lazac

 

Születésnapi Reggelim Elkészítése:

 

Hevíts egy serpenyőben zsiradékot, jelen esetben sansa olíva a legjobb; mehet bele az aprított fokhagyma; picit süsd. Később mehet hozzá a capri bogyó akár szárastól ha vagányabb vagy; majd a lazac – süsd kicsit együtt.

Születésnapi Reggelim omlett füstölt lazac

Közben egy kis tálkában verd fel a tojásokat, mehet hozzó a só és bors illetve a dijoni mustár, majd a tej; alaposan verd fel.

zseniális reggeli omlett füstölt lazac

Ha ez kész, mehet a fokhagymás lazacra; reszelj rá parmezán sajtot. Fedd le és süsd kis lángon , nehogy leégjen. Picit meg fig emelkedni az omletted.

Majd ha kész, tálald.

Születésnapi Reggelim omlett füstölt lazac

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala