Zseniális epres túrógombóc, recept

Zseniális epres túrógombóc, recept

Olyan klassz dolog a túrógombóc. Amitől pedig még jobb lesz, az a kevés mák, amit a tésztájába csempésztünk, na meg az eper a közepén.

Még egy kis tejföl és eperlekvár rá és kész a csoda. Mi nagyon rákattantunk. Kipróbálni kötelező!

epres túrógombóc

A Zseniális epres túrógombóc hozzávalói:

  • ½ kg tehéntúró
  • 120 g búzadara
  • 20 g szobahőmérsékletű vaj
  • ½ citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 2 csapott ek egész mák
  • 1 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 70 g vaj

A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a mákot, a tojássárgákat és a búzadarát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a túróba forgatjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe egy fél szem epret teszünk.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. Miután feljöttek a víz felszínére 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. A lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk. Tejföllel és eper lekvárral tálaljuk. Az eper lekvárhoz ITT találtok receptet.

Forrás: Streetkitchen.hu