Zöldségleves pulykahúsgombóccal, recept

Zöldségleves pulykahúsgombóccal, recept

A Zöldségleves pulykahúsgombóccal Hozzávalói 6 személyre:

  • 1 pulykaszárny,
  • 40 dkg sárgarépa,.
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 1 pasztinák,
  • 20 dkg kelbimbó,
  • 1 hagyma,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 10 dkg lúdgége tészta,
  • só, bors,
  • 1 tojás,
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
  • kevés olaj.

A Zöldségleves pulykahúsgombóccal Elkészítése:

A pulykaszárnyat megmossuk, enyhén sós vízben főni tesszük. Mikor felforrt lehabozzuk, majd közepes lángon főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a gyökérzöldségeket karikákra, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a gyökérzöldségeket, mikor a hús majdnem készre főtt beletesszük a levesbe. kb. 10 perc után kivesszük a pulykaszárnyat és beletesszük a kelbimbót. A húst leszedjük a csontról, ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a zsemlemorzsát, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

A masszából gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. Beleszórjuk a lúdgége tésztát is és a megmaradt petrezselyemzöldet és addig főzzük, míg a tészta megpuhul.

Forrás: aledakonyhaja