Zöldségleves pulykahúsgombóccal, recept
![Zöldségleves pulykahúsgombóccal, recept](https://receptexpressz.hu/wp-content/uploads/2016/10/zoldseg-leves-pulyka-husgomboc.jpg)
A Zöldségleves pulykahúsgombóccal Hozzávalói 6 személyre:
- 1 pulykaszárny,
- 40 dkg sárgarépa,.
- 1 petrezselyemgyökér,
- 1 pasztinák,
- 20 dkg kelbimbó,
- 1 hagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 10 dkg lúdgége tészta,
- só, bors,
- 1 tojás,
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
- kevés olaj.
A Zöldségleves pulykahúsgombóccal Elkészítése:
A pulykaszárnyat megmossuk, enyhén sós vízben főni tesszük. Mikor felforrt lehabozzuk, majd közepes lángon főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a gyökérzöldségeket karikákra, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a gyökérzöldségeket, mikor a hús majdnem készre főtt beletesszük a levesbe. kb. 10 perc után kivesszük a pulykaszárnyat és beletesszük a kelbimbót. A húst leszedjük a csontról, ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a zsemlemorzsát, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
A masszából gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. Beleszórjuk a lúdgége tésztát is és a megmaradt petrezselyemzöldet és addig főzzük, míg a tészta megpuhul.
Forrás: aledakonyhaja