Zöldségkrémleves – Pár alapanyagból, gyorsan készíthetsz egy kellemesen krémes levest, itt olvashatod , hogyan … Ez a leves igazán krémes lesz, garantáltan a család és a gyerekek nagy kedvence – Receptexpressz: több 1000 kipróblált étel és részletes főzési folyamatok, képekkel
Zöldségkrémleves elkészítése:

Előkészítés | 3 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
főre
|
|
![]() |
Elkészítés
- Először is készítsd elő a zöldségeket - kockézzd fel a burgonyát és a cukkínit, szedd rózsáira a brokkolit, aprítsd fel a fokhagymát a köménymaggal együtt, illetve aprítsd fel a vöröshagymát is
- Egy közepes fazékban kezd el havíteni a sansa olíva olajat - fontos, hogy ne extraszűz legyen, mert az hamar elfüstöl. Majd mehet bele először a fokhagymás köménymag, majd kissé megkavarva rögtön utána a vöröshagyma
- Párold üvegesre
- Mehetnek bele a zöldségek is. Kissé meg is sózhatod, borsozhatod - kevergesd, kicsit engedjenek levet a zöldségek. Főzd kb 10 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak
- Engedd fel vízzel, kicsit többel, mint ami ellepi a zöldségeket
- Készíts habarást: cukrász habverővel egy kissebb tálkában keverd símára a tejszínt a liszttel, majd a hőkiegyenlítást végezd el - kenelazz hozzá 3-4 levesszedőnyi levet a zöldségekről
- Mehet a habarás a levesalaphoz; keverd össze és hagyd , hogy felrottyanjon
- Kapcsold le a gázt és Botmixerrel aprítsd krémesre a levest
Megjegyzés
TIPP: olajon pirított vegetás kenyérkoclákkal , illetve rukkolával tálald