Zöldfűszeres kuszkusz pikáns csirkefalatokkal

Zöldfűszeres kuszkusz pikáns csirkefalatokkal

Hozzávalók 3-4 adag:

pácolt csirke:

» 50 dkg csirkemell filé, nagyobb darabokra kockázva
» 1 ek világos szójaszósz
» 1/2 tk currypor
» 1/2 citrom leve
» chilipor ízlés szerint
» 1 ek méz
» só
» frissen őrölt bors

elkészítéshez

» 30 dkg kuszkusz
» 3 dl forró húsleves vagy víz
» 3 szál újhagyma, zöldjével együtt vékonyra karikázva
» 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
» 6-7 medvehagyma levél, vékonyra csíkozva
» egy csokor hónapos retek, negyedelve (a zsenge leveleit aprítsuk finomra)
» fél citrom leve
» 3-4 el olívaolaj
» só
» frissen őrölt bors

 zoldfuszeres_kuszkusz_csirke
Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb keverőtálban és forgassuk bele a csirkemell darabokat. Fedjük le frissentartó fóliával és tegyük 20-30 percre a hűtőbe.
Amíg pácolódik a hús, forraljuk fel a húslevest. A kuszkuszt öntsük egy nagyobb keverőtálba, öntsünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és alaposan keverjük bele. Ha levest használunk, ne sózzuk meg, de ha vízzel forrázzuk, akkor 3-4 csipet mehet bele. Keverjük el és öntsük rá a forró folyadékot. Takarjuk le, és hagyjuk állni 15 percet.
Ezután egy villával dolgozzuk át és várjuk meg, míg langyosra hűl. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a felaprított zöldeket, forgassuk össze, majd citromlével, olajjal, sóval és borssal ízesítsük.
Egy kisebb edényben pár csepp citromlevet keverjünk össze egy-két kanál olívaolajjal és forgassuk össze a retekkel. Ízlés szerint némi chilit is adhatunk hozzá.
Utolsó lépésben a pácolt húst borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 12-14 perc alatt süssük készre.

Forrás: izeselet.hu