Zöldfűszeres húsgombócok vegyes zöldségekkel, recept

A Zöldfűszeres húsgombócok Hozzávalói 6 személyre:

  • 1 kg darált sertéshús,
  • 2 zöldhagyma,
  • 1 zöld fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 marék bazsalikomlevél,
  • 2 tojás,
  • 1 szelet kenyér,
  • 1 póréhagyma,
  • 3 sárgarépa,
  • 2 pasztinák,
  • 30 dkg csiperke gomba,
  • 50 dkg kelbimbó,
  • 1 piros paprika,  
  • 25 dkg koktélparadicsom,
  • olaj,  só, bors,
  • fűszerpaprika.
 

A Zöldfűszeres húsgombócok Elkészítése

Zöldfűszeres húsgombócok
 
1. A zöldhagymákat és zöldfűszereket megmossuk és apróra vágjuk.
2. Hozzáadjuk a húshoz, a feltört tojásokkal és a beáztatott majd kiszorított kenyérrel együtt.
3. Megszórjuk sóval borssal és fűszerpaprikával, majd összegyúrjuk. 
4. Olajon kézzel diónyi gombócokat formázunk. 
Zöldfűszeres húsgombócok
 
5. A zöldségeket megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk. 
6. Tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk.
7. A zöldségekre helyezzük a húsgombócokat és közé tesszük a cikkekre vágott koktélparadicsomot.
8. Aláöntünk egy csupor vizet, befedjük és forró sütőben 50-60 percig sütjük. 
 
Zöldfűszeres húsgombócok
 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.com