Zöldfűszeres húsgombócok vegyes zöldségekkel, recept
A Zöldfűszeres húsgombócok Hozzávalói 6 személyre:
- 1 kg darált sertéshús,
- 2 zöldhagyma,
- 1 zöld fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 marék bazsalikomlevél,
- 2 tojás,
- 1 szelet kenyér,
- 1 póréhagyma,
- 3 sárgarépa,
- 2 pasztinák,
- 30 dkg csiperke gomba,
- 50 dkg kelbimbó,
- 1 piros paprika,
- 25 dkg koktélparadicsom,
- olaj, só, bors,
- fűszerpaprika.
A Zöldfűszeres húsgombócok Elkészítése:
1. A zöldhagymákat és zöldfűszereket megmossuk és apróra vágjuk.
2. Hozzáadjuk a húshoz, a feltört tojásokkal és a beáztatott majd kiszorított kenyérrel együtt.
3. Megszórjuk sóval borssal és fűszerpaprikával, majd összegyúrjuk.
4. Olajon kézzel diónyi gombócokat formázunk.
5. A zöldségeket megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk.
6. Tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk.
7. A zöldségekre helyezzük a húsgombócokat és közé tesszük a cikkekre vágott koktélparadicsomot.
8. Aláöntünk egy csupor vizet, befedjük és forró sütőben 50-60 percig sütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.com