Zöldfűszeres báránycomb tabuléval – recept
Húsvétkor nem szabad kihagyni egy jó kis bárányos ebédet, most ehhez mutatunk egy nagyon egyszerű receptet. Egy sokféle zöldfűszerből álló páccal bekent báránycomb és egy hozzá nagyon jól passzoló, könnyed tabulé, azaz petrezselyemsaláta lesz a mai menü. Teszteljétek!
A Zöldfűszeres báránycomb tabuléval Hozzávalói:
A bárányhoz:
- 1 kg csontozott báránycomb
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 ág bazsalikom
- 2 zsályalevél
- 1 marék menta
- 5-6 derezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom héja és a fél citrom leve
- só, bors
A tabuléhoz:
- 150 g petrezselyem
- 40 g újhagyma
- 40 g paradicsom
- Fél kápia paprika
- 10 dkg bulgur
- 1 dl olaj
- 1 citrom leve
- A bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, zsályát és mentát apróra vágjuk. Egy mozsárban sóval pépessé zúzzuk a fokhagymát. A pépet áttesszük egy tálba és hozzáadjuk a zöldfűszereket, egy citrom reszelt héját és egy fél citrom frissen facsart levét.
- A zöldfűszereket olívaolajjal alaposan összekeverjük. A bárány mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páccal, ügyelve, hogy mindenhova jusson. Hűtőben pihentetjük 1-2 órán át vagy egy éjszakán keresztül, hogy összeérjenek az ízek. A combot egy spárgával megkötözzük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokos, előmelegített sütőben 1,5 óra alatt megsütjük.
- Amíg a bárány sül, elkészítjük a köretet. Forró, sós vízben megfőzzük a bulgurt.
- Egy tálba finomra aprított petrezselymet és újhagymát, apróra vágott koktélparadicsomot és kápia paprikát teszünk.
- A zöldségekhez citromlevet, olívaolajat, sót és borsot adunk. Alaposan összeforgatjuk és elkeverjük a megfőtt és lecsepegtetett bulgurral. A báránycombot felszeleteljük és a tabulésalátával tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen