Zöldcitromos málnás fagylalttorta, recept

Zöldcitromos málnás fagylalttorta, recept

A Zöldcitromos málnás fagylalttorta Hozzávalói(20-22 cm-es tortaformához):

az alaphoz: 20 dkg babapiskóta, 5 dkg vaj, ½  zöldcitrom, 1 tasak vaníliás cukor
a fagylaltkrémhez: 25 dkg mascarpone, 12 dkg
  • porcukor,
  • 10 dkg fehércsokoládé,
  • ½  zöldcitrom,
  • 3 dl tejszín,
  • 40 dkg málna;
a díszítéshez:  1 dl tejszín, 1 teáskanál
  • porcukor, 2
  • 0-25 dkg málna.
Zöldcitromos málnás fagylalttorta
1. A zöldcitrom héját lereszeljük, a levét
kiszorítjuk és szirupot készítünk 0,5 dl vízzel meg a vaníliás cukorral. 
2. A piskóták ¼  részét levágjuk. Fóliával kibéleljük a
tortaformát, a szélére körberakjuk a piskótákat.
3. A megmaradt és a levágott piskótát
összemorzsoljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a zöldcitrom héját és

összegyúrjuk.
4. A masszát a tortaforma aljába nyomkodjuk,
majd hűtőbe tesszük. 
Zöldcitromos málnás fagylalttorta
5. A fehércsokoládét felolvasztjuk. A
mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a
kihűlt fehércsokoládét. 
6. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét meg a reszelt
héját, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. 
7. A nagyobb málnaszemeket(kb. 20 dkg-ot)
megtöltjük krémmel, a többit  villával összetörjük. 
8. A krémet két részre osztjuk, egyik részbe
kavarjuk az összetört málnát. 
Zöldcitromos málnás fagylalttorta
9. A babapiskótátkat enyhén meglocsoljuk az 1
pontnál elkészített zöldcitromos sziruppal. 
10. A málnás krémet a piskótás alapra kenjük,
belenyomjuk a krémmel töltött málnaszemek felét

11, Rákenjük a fehér krémet és
belenyomjuk a megmaradt málnaszemeket. 2-3 órára fagyasztóba tesszük.

12.Tálalás előtt felverjük a tejszínt a
porcukorral és bevonjuk vele a torta tetejét, majd ráhalmozzuk a
málnaszemeket. 
Zöldcitromos málnás fagylalttorta

Forrés: aledakonyhaja.blogspot.com