Zöldborsós csirke, recept

Zöldborsós csirke, recept

A Zöldborsós csirke Hozzávalói 2 személyre:

  • 2 egész csirkecomb,
  • 25 dkg zöldborsó,
  • 1 hagyma,
  • 1 paradicsom,
  • 1 dl paradicsomlé,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só, bors,
  • fűszerpaprika,
  • petrezselyemzöld.

A Zöldborsos csirke Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval meg borssal. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, összesütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd visszatesszük a combokat és felöntjük a paradicsomlével. A serpenyőt lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Mikor a hús majdnem készen van, beletesszük a zöldborsót, ha szükséges, felöntjük kevés meleg vízzel, megsózzuk és fedő alatt készre pároljuk. A végén megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Zöldborsos csirke

Forrás: aledakonyhaja