Zöldborsós csirke, recept

A Zöldborsós csirke Hozzávalói 2 személyre:
- 2 egész csirkecomb,
- 25 dkg zöldborsó,
- 1 hagyma,
- 1 paradicsom,
- 1 dl paradicsomlé,
- 4 evőkanál olaj,
- só, bors,
- fűszerpaprika,
- petrezselyemzöld.
A Zöldborsos csirke Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval meg borssal. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, összesütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd visszatesszük a combokat és felöntjük a paradicsomlével. A serpenyőt lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Mikor a hús majdnem készen van, beletesszük a zöldborsót, ha szükséges, felöntjük kevés meleg vízzel, megsózzuk és fedő alatt készre pároljuk. A végén megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Forrás: aledakonyhaja