Zöldbab főzelék

Ezt a Zöldbab főzeléket nagyon gyorsan elkészítheted. akkor lesz igazán isteni, ha egyrészt a saját kertedből szeded le frissen , másrészt megkínálod egy kis kolbász darabbal is
A Zöldbab főzelék hozzávalói, 6 főre:
- 1 kg frissen szedett zöldbab
- 1-2 ek liszt vagy teljes kiőrlésű liszt
- 1 nagy tejföl: 330g
- olíva és sima napraforgó olaj
- édes nemes paprika
- 2-3 db kisújj hosszúságú föstölt kolbász
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
A Zöldbab főzelék elkészítése:
-
A frissen szedett vagy a piacon megvásárolt zöldbabot meg kell tisztítani ( két végét letépni esetleg ha nem friss a bab, akkor törés közben a szálat kiszedni, mely a bab egyik oldalában van )
-
Kézzel tépkedd össze a babot 2-3 cmhosszúságúra
-
Napraforgó és olíva olajat kezdj el hevíteni egy fazékban. Majd mehet bele először a feldarabolt fokhagyma és utána a vöröshagyma is. Kicsit dinszteld
-
Adj hozzá 1-2 kávés kanál őrölt édes nemes paprikát; majd keverd össze. Mehetnek bele a kolbász darabok is – ez a föstös íz miatt nagyon fontos 🙂
-
Add hozzá a babot, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és kb 20 percig párold.
-
Ha készre főtt akkor habard be, így:
-
Egy cukrász habverő segítségével egy kis tálban keverd csomó mentesre a tejfölt és a lisztet. Jöhet a hőkiegyenlítés: pár evőkanál forró „bab levet” adj a tejfölös liszthez, keverd össze és öntsd a babhoz.
-
Forrald fel és már tálalhatod is
A fasírt nagyon kellemes kiegészítője a zöldbabnak.
Jó étvágyat kívánunk, ReceptExpress