Zöldbab főzelék

Zöldbab főzelék

Ezt a Zöldbab főzeléket nagyon gyorsan elkészítheted. akkor lesz igazán isteni, ha egyrészt a saját kertedből szeded le frissen , másrészt megkínálod egy kis kolbász darabbal is

 

A Zöldbab főzelék hozzávalói, 6 főre:

  • 1 kg frissen szedett zöldbab
  • 1-2 ek liszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 1 nagy tejföl: 330g
  • olíva és sima napraforgó olaj
  • édes nemes paprika
  • 2-3 db kisújj hosszúságú föstölt kolbász
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma

Zöldbab főzelék

A Zöldbab főzelék elkészítése:

  1. A frissen szedett vagy a piacon megvásárolt zöldbabot meg kell tisztítani ( két végét letépni esetleg ha nem friss a bab, akkor törés közben a szálat kiszedni, mely a bab egyik oldalában van )

  2. Kézzel tépkedd össze a babot 2-3 cmhosszúságúra

  3. Napraforgó és olíva olajat kezdj el hevíteni egy fazékban. Majd mehet bele először a feldarabolt fokhagyma és utána a vöröshagyma is. Kicsit dinszteld

  4. Adj hozzá 1-2 kávés kanál őrölt édes nemes paprikát; majd keverd össze. Mehetnek bele a kolbász darabok is – ez a föstös íz miatt nagyon fontos 🙂

  5. Add hozzá a babot, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és kb 20 percig párold.

  6. Ha készre főtt akkor habard be, így:

  7. Egy cukrász habverő segítségével egy kis tálban keverd csomó mentesre a tejfölt és a lisztet. Jöhet a hőkiegyenlítés: pár evőkanál forró „bab levet” adj a tejfölös liszthez, keverd össze és öntsd a babhoz.

  8. Forrald fel és már tálalhatod is

Ezt a Zöldbab főzeléket nagyon gyorsan elkészítheted. akkor lesz igazán isteni, ha egyrészt a saját kertedből szeded le frissen , másrészt megkínálod egy kis kolbász darabbal is

A fasírt nagyon kellemes kiegészítője a zöldbabnak.

Zöldbab főzelék

Jó étvágyat kívánunk, ReceptExpress