ZöldBorsó főzelék, recept

A Zöldborsó főzelék friss alaponyogokból, gyorsan elkészíthető és nagyon finom főzelék …
A Zöldborsó főzelék hozzávalói 6-8 fő részére:
- 1,5 kg friss vagy fagyasztott zöldborsó
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- étkezési olaj
- 2-3 ek teljes kiőrléső liszt
- 1 nagy tejföl
- babérlevél
- só
- bors
A Zöldborsó főzelék elkészítése:
-
A hagymát pucold meg, vágd fel kockákra , majd dinszeld üvegesre
-
Öntsd hozzá a zöldborsót, picit forgasd össze, majd hevítsd együtt
-
Önsd fel a fazekat annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót
-
Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel
-
Ha a zöldborsó 3/4 részt megfőtt, akkor készítsd el a habarást
-
Habarás: végy elő egy tálkát, öntsd bele a tejfölt és egy cukrász habverővel keverd bele a lisztet
-
Végezz hőkiegyenlítést: pár kanál forró főzőlével kavard el a habarást; majd add a főzelékhez és forrald össze
-
A tetjét friss vágott petrezselyemmel díszítheted.
Jó étvágyat kívánunk!