ZöldBorsó főzelék, recept

ZöldBorsó főzelék, recept

A Zöldborsó főzelék friss alaponyogokból, gyorsan elkészíthető és nagyon finom főzelék …

A Zöldborsó főzelék hozzávalói 6-8 fő részére:

  • 1,5 kg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étkezési olaj
  • 2-3 ek teljes kiőrléső liszt
  • 1 nagy tejföl
  • babérlevél
  • bors

 Zöldborsó főzelék

A Zöldborsó főzelék elkészítése:

  1. A hagymát pucold meg, vágd fel kockákra , majd dinszeld üvegesre

  2. Öntsd hozzá a zöldborsót, picit forgasd össze, majd hevítsd együtt

  3. Önsd fel a fazekat annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót

  4. Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel

  5. Ha a zöldborsó 3/4 részt megfőtt, akkor készítsd el a habarást

  6. Habarás: végy elő egy tálkát, öntsd bele a tejfölt és egy cukrász habverővel keverd bele a lisztet

  7. Végezz hőkiegyenlítést: pár kanál forró főzőlével kavard el a habarást; majd add a főzelékhez és forrald össze

  8. A tetjét friss vágott petrezselyemmel díszítheted.

Zöldborsó főzelék

zöld Borsó főzelék

Jó étvágyat kívánunk!