Zé-féle gombakrémleves, recept

Zé-féle gombakrémleves, recept

Jó krémes, tejszínes, és nagyon gombás. Ez jellemzi Zé gombakrémlevesét, amiért itt a Street Kitchen stúdióban mindenki megveszett. Kuckózzatok be ebben a zord időben és gyártsatok forró  gombakrémlevest!

Zé brutálisan jó gombakrémlevese

A gombakrémleves Hozzávalói:

  • 500 g barna csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ½ dl száraz fehér bor
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • só, bors

gombakremleves1.jpg

A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínűre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk,  és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

gombakrémleves

Forrás: Streetkitchen