Zalai krémes, recept

Elkészítési idő:
60 perc
A Zalai krémes Hozzávalói:
Tésztához:
- 6 db tojásfehérje
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
Krémhez:
- 6 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 cs kocka háztartási keksz
Tetejére:
- 1 tábla ét csokoládé
- 1/2 tábla fehér csokoládé
A Zalai krémes Elkészítése:
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Krémhez:
5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.
Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
Amikor megkötött rajt a máz akkor szeletelhető.
Forrás: receptneked.hu