Zabpelyhes süti bögrésen, recept

Zabpelyhes süti bögrésen, recept

Ennek a keksznek vagy nevezzük sütinek az alapreceptje összesen kettő hozzávalóból áll: banánból és zabpehelyből Én most a Nutellás változatomat mutatom be, de ha elhagyjuk ezt az összetevőt, akkor babakézbe adható finomságot is lehet kreálni, vagy mondjuk diétásabb verziót. Annyi, hogy akkor kettő banán, egy bögre zabpehely a helyes arány.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Zabpelyhes süti bögrésen Hozzávalói:

– 3 érett banán
– másfél bögre zabpehely (vagy zab-és rozspehely vegyesen)
– 2-3 púpos evőkanál Nutella

Zabpelyhes süti bögrésen

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a Nutellát és a zabpelyhet, majd addig keverjük, míg az egész össze nem áll. Ez egy-két perces művelet, talán még túloztam is.
3. Ekkor én púpos evőkanálnyi halmokat tettem a sütőpapírral kibélelt tepsire, kicsit eligazgattam a szélüket, majd be a sütőbe úgy tizenöt percre. Szeretem, ha pufik a kekszek, aki nem, az lapogassa el a kanál hátuljával. Ropogós kekszre ne számítson senki, ez egy rugalmas, puha finomság, ami másnapra sem szárad ki.

Jó étvágyat!

A rozspelyhet és a zabpelyhet a Mag, amit akartok biztosította, amit nagyon szépen köszönök

 

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu