Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal
Hozzávalók 12 db:
» 16 dkg zabpehely
» 5 dl tej
» 6 dkg liszt
» csipet só
» 2 kk szódabikarbóna
» 2 kk sütőpor
» 2 ek nádcukor
» csipet fahéj
» 2 egész tojás
» 8 dkg olvasztott vaj
» 25 dkg eper
» citrom
» méz
» menta
Elkészítés
Előző este a zabpehelyre öntjük a tejet, fóliával lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
Reggel egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót barnacukrot és egy csipet fahéjat.
A tojást villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpehelyhez.
Összekeverjük a száraz anyagokkal.
Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon, mindkét oldalán aranybarnára sütjük (egy-egy palacsintához kb. 1,5-2 kanálnyi masszát merünk a serpenyőbe).
Konyhai papírtörlőn leitatjuk, végül juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Forrás: izeselet.hu