Zabpelyhes, Málnás – Friss Joghurtkrém

Zabpelyhes, Málnás – Friss Joghurtkrém

A Zabpelyhes, Málnás – Friss Joghurtkrém Hozzávalói(4 személyre):

 A morzsához:

  • 1/2 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 3/4 csésze liszt
  • 2 ek barnacukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só

 A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg görög joghurt
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 ek méz
  • 50 dkg fagyasztott málna

A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Friss Joghurtkrém

A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu