Zabpelyhes, Málnás – Friss Joghurtkrém
A Zabpelyhes, Málnás – Friss Joghurtkrém Hozzávalói(4 személyre):
A morzsához:
- 1/2 csésze zabpehely
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 3/4 csésze liszt
- 2 ek barnacukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg görög joghurt
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 2 ek méz
- 50 dkg fagyasztott málna
A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu