Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
- 95 g liszt
- ¼ tk. só
- 120 g (opcionális) mazsola
- 1 tojás
- fél csésze vaj
- ½ tk. fahéj
- ½ tk. sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 120 g zabpehely
- 65 dkg (durvára vágott) mogyoró
- 125 g barnacukor
Elkészítési idő 25 perc
Elkészítés:
A tojást a vajjal, a barna cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró. Ha megvagyunk, akkor egy sűrű masszát kell kapnunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmérőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Forrás:femina.hu