Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 95 g liszt
  • ¼ tk. só
  • 120 g (opcionális) mazsola
  • 1 tojás
  • fél csésze vaj
  • ½ tk. fahéj
  • ½ tk. sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120 g zabpehely
  • 65 dkg (durvára vágott) mogyoró
  • 125 g barnacukor

Elkészítési idő 25 perc

zabpelyhes-keksz

Elkészítés:

A tojást a vajjal, a barna cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró. Ha megvagyunk, akkor egy sűrű masszát kell kapnunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmérőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt készre sütjük.

Forrás:femina.hu