Zabos pite tejes-csokis töltelékkel, recept

Zabos pite tejes-csokis töltelékkel, recept

 

Kívül a zabos réteg ropogós, belül a tejes (tejfölös) réteg puha, selymes. A csokidarabok benne már csak hab a tortán. Finom melegen, hidegen. Mindez piteformában sütve.

A Zabos pite tejes-csokis töltelékkel Hozzávalói:

  • 1 csomag Győri Édes zabkeksz ( 215g)
  • 225 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 egész tojás
  • 150 g liszt

Zabos pite tejes-csokis töltelékkel

A krémhez:

  • 150 g cukrozott sűrített tej
  • 300 g tejföl
  • 3 csapott evőkanál kukorica keményítő
  • 200 g étcsoki
  • 200 ml habtejszín a tetejére

Tésztához a kekszet összetörtem-morzsoltam. Én mozsárban tettem mindezt, de lehet nyújtófával is. Egy nagy tálba öntöttem a porcukorral, tojással, liszttel együtt. A vajat apró darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összegyúrtam az egészet addig, míg már nem lehetett érezni a vajdarabokat benne.

Zabos pite tejes-csokis töltelékkel

1-1.5 órára mélyhűtőbe kell tenni pihenni, hogy lehessen tovább dolgozni vele. Mikor már úgy éreztem lehet nyújtani, akkor a tésztát két részre osztva lisztezett deszkán vagy pulton kinyújtottam, majd kibéleltem vele egy 27  cm átmérőjű piteformát.

A sűrített tejet összekevertem a tejföllel, és a keményítővel. Kézi habverővel dolgoztam jó simára. Ezt ráöntöttem a tésztára, és rápakoltam a feldarabolt csokit.

Majd beterítettem a maradék kinyújtott tésztával. Pár helyen megszurkáltam egy villával.

Előmelegített 180 fokos sütőben, légkeverésen 35 percig sütöttem. A habtejszínt 1 ek porcukorral felvertem, ezt kanalaztuk a tetejére.

http://falusilibak.cafeblog.hu/2014/03/10/zabos-pite-tejes-csokis-toltelekkel/

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: falusilibak.cafeblog.hu