Citromos szelet, recept
Ha esetleg még ott lebeg fejed felett a “MIT süssek Húsvétra?” kérdés… Ez a citromos süti nem bonyolult, és extra finom. Szívből tudom ajánlani, ha szeretitek a citromot. Ha nem, akkor remélem meg fogjátok szeretni ebben a sütiben.
A Citromos szelet Hozzávalói
- 210 g fehér liszt
- 70 g porcukor
- 40 g kukorica keményít
- fél tk só
- 200 g vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g cukor
- 8 egész tojás (M-es méretűt használtam)
- 100 g liszt
- 3 citrom reszelt héja
- 5 citrom leve
- 1 dl tej
Tésztához egy tálba szórtam a száraz hozzávalókat. A vajat kb 1 cm-es darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összemorzsoltam a lisztes keverékkel. Egy 35×25 cm-es tepsit kivajaztam, és beleszórtam a morzsás tésztát. Kezemmel kissé ellapogattam és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.
Míg sült, elkészítettem a krémet. Robotgéppel elkevertem a tojásokat a cukorral. Én a legmagasabb fokozaton dolgoztam kb 4-5 percig, ez alatt szépen elkezd habosodni. Alacsonyabb fokozatra állítva kanalanként hozzáadtam a lisztet, majd a citromok héját, levét, végül a tejet. Még egy perc kavarás, és készen is van.
Mikor letelt a tészta sülési ideje, azon nyomban ráöntöttem a citromos krémet, és visszatoltam a sütőbe. A sütőt levettem 160 fokra, és újabb 20 percig hagytam sülni.
Hűlés után a tetejét porcukorral, vagy 1 citrom levét porcukorral összekevert öntettel lehet díszíteni.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: falusilibak.cafeblog.hu