Yorkshire pudding, recept

Yorkshire pudding, recept

 

Fogalmam sincs, ez miért pudding! Azt viszont rengeteget hallottam, hogy az egyik legnépszerûbb angol étel, a roast beef állandó tettestársa az étlapon.

Annyit olvastam róla, hogy már érdekelt mi is ez. Nem láttam a TV paprikán se, maradt a BBC GoodFood weboldal. Nagyon meglepõdtem rajta. Nem is hittem el, ezért gugliztam egy kalap receptet, de akkor se változott …

A Yorkshire pudding Összetevõi:

  • 180g liszt
  • 3 tojás
  • 300ml tej
  • zsír vagy olaj

Yorkshire pudding

A zsírral egy muffintepsit kell kikenni – kb 1-1 teáskanálnyit minden likba. 220 fokos sütõben felforrósítani, míg füstölni kezd.

Addigra az alapanyagokat össze kell kavarni, ami nem más, mint egy túltojásozott palacsintatészta!
A forró zsírba 2/3-ig töltsük fel a muffinformákat (a fenti anyag 9 formára volt elég).
Toljuk vissza a forró sütõbe, ahol kb 25-30 perc alatt elkészül.

Roppan egyszerû! Talán pont ezért népszerû angolhonban 🙂

A repect bombabiztos, elkészíthetõ gluténmentes lisztbõl is, de akkor adjunk hozzá kb 40g kukoricakeményítõt.

Találtam édes változatot is, ahol bele kell keverni a tésztába a gyümölcsöket, de az alapreceptnél a zsír ízesítése a meghatározó. Én egy kis maradék szalonnazsírt használtam.

Megettem kettõt azon frissiben, kettõt meg reggelire sok vajjal. Biztos vagyok benne, hogy a recept Wakánál otthonra talál!!!

yorkshire-pudding

Forrás: blogkocsma