Yorkshire pudding, recept
Fogalmam sincs, ez miért pudding! Azt viszont rengeteget hallottam, hogy az egyik legnépszerûbb angol étel, a roast beef állandó tettestársa az étlapon.
Annyit olvastam róla, hogy már érdekelt mi is ez. Nem láttam a TV paprikán se, maradt a BBC GoodFood weboldal. Nagyon meglepõdtem rajta. Nem is hittem el, ezért gugliztam egy kalap receptet, de akkor se változott …
A Yorkshire pudding Összetevõi:
- 180g liszt
- 3 tojás
- 300ml tej
- zsír vagy olaj
A zsírral egy muffintepsit kell kikenni – kb 1-1 teáskanálnyit minden likba. 220 fokos sütõben felforrósítani, míg füstölni kezd.
Addigra az alapanyagokat össze kell kavarni, ami nem más, mint egy túltojásozott palacsintatészta!
A forró zsírba 2/3-ig töltsük fel a muffinformákat (a fenti anyag 9 formára volt elég).
Toljuk vissza a forró sütõbe, ahol kb 25-30 perc alatt elkészül.
Roppan egyszerû! Talán pont ezért népszerû angolhonban 🙂
A repect bombabiztos, elkészíthetõ gluténmentes lisztbõl is, de akkor adjunk hozzá kb 40g kukoricakeményítõt.
Találtam édes változatot is, ahol bele kell keverni a tésztába a gyümölcsöket, de az alapreceptnél a zsír ízesítése a meghatározó. Én egy kis maradék szalonnazsírt használtam.
Megettem kettõt azon frissiben, kettõt meg reggelire sok vajjal. Biztos vagyok benne, hogy a recept Wakánál otthonra talál!!!
Forrás: blogkocsma