WOW: elképesztően finom – Amerikai fahéjas csiga

WOW: elképesztően finom – Amerikai fahéjas csiga

Azt már tudjuk, hogy az amerikaiak nagyon tudnak élni, és jókat enni, és el kell, hogy áruljuk egyik legjobb receptet, amivel megajándékozták a világot. Ez a fahéjas csiga. Higgyétek el, hogy nincs jobb, mint amikor a friss, meleg csigát elkezditek majszolni… És még véletlenül sem állítanánk, hogy ez a nagyon cukros, nagyon vajas édesség a világ legegészségesebb étele lenne, az viszont biztos, hogy kevés nála finomabb dolgot lehet találni az Univerzumban. 

Amerikai fahéjas csiga

Az Amerikai fahéjas csiga Hozzávalói:

A csigákhoz:

  • 450 g liszt
  • 200 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • 80 g olvasztott vaj
  • 40 g friss élesztő
  • 55 g puha vaj
  • 3 ek. őrölt fahéj
  • 1,6 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

A mázhoz:

  • 90 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • 3 ek. tej

Amerikai fahéjas csiga

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és a sót és ismét összekeverjük. Beledolgozunk 55 g puha vajat és addig gyúrjuk géppel, amíg szép fényes tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztünk, meleg, huzatmentes helyen. A 80 g olvasztott vajat összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.
  2. A tésztát kiborítjuk egy lisztezett munkafelületre és 1 ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tetejét megkenjük a fahéjas cukorral úgy, hogy a felső, szélesebb végén egy 3 cm vastag részt kihagyunk, azt megkenjük egy kis vízzel. Szépen az alsó széles végétől fogva feltekerjük egy tekercsé, majd 9-12 db egyenlő részre vágjuk. Egy sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral és 1-2 cm távolságot hagyva bepakoljuk a csigákat.
  3. Letakarjuk és ismét 1 órát kelesztjük. 165 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A mascarponét, a tejet és a porcukrot csomómentesre kikeverjük, majd meglocsoljuk vele a kissé kihűlt csigákat.

Amerikai fahéjas csiga

Forrás: Streetkitchen