Sós – sajtos stangli, recept

De nem ehetünk folyton zserbót, brutális ünnepi húsokat, halakat, kell gondolni a miniatűr party falatokra is. Most ebből a műfajból mutatjuk meg az idei 3 kedvencünket, a klasszikus sajtos rudat, egy pofonegyszerű empanadát és egy deviáns malacnyársat. Próbáljátok ki mind a hármat és hízzatok velünk az ünnepek alatt!
A sajtos stangli Hozzávalói (25 darabhoz)
- 6dkg puha vaj
- 10 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 8 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál tejszín
- Tetejére: pirospaprika, vagy köménymag
Aprítógépbe tesszük a vajat, a lisztet, a sót és a reszelt sajtot. Összekeverjük, úgy, hogy nagyjából összeálljon. Kiöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a tejszínt, majd azzal együtt összegyúrjuk.
Ha nem akar összeállni, segíthetünk rajta még egy kevés liszt hozzáadásával. Pihentetni nem szükséges. Kinyújtunk egy kb. 20x30cm –es téglalapra, majd vékony éles kés segítségével 0,5cm széles, 20cm hosszú, vékony rudakat szeletelünk, ezeket óvatosan áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét megszórhatjuk sajttal, köménymaggal, szezámmaggal, durva szemű sóval, vagy bármivel, ami tetszik. 170C fokos, előmelegített sütőben 18 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: streetkitchen.blog.hu