Vörösboros párolt káposzta almával, recept

Vörösboros párolt káposzta almával, recept

A Vörösboros párolt káposzta almával Hozzávalói 4 fő részére:

  • 1 kissebb fej vöröskáposzta
  • 1 db friss babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • római kömény mag – 1 csipet
  • 1 csipet rendes kömény mag
  • őrölt bors
  • 1 db alma
  • 5 ek barnacukor
  • 2 dl vörösbor
  • víz
  • olíva olaj -sansa

 

Vörösboros párolt káposzta

A Vörösboros párolt káposzta almával elkészítése:

A káposzta külső levelet leszedjük, majd megmossuk a fejet. Vágd ketté, szedd ki a torzsát és vékony szeletekre szeld egy nagy éles késsel. Végy elő egy nagyobb tálat és sózd meg alaposan, majd tedd félre 20-30 percre.

pocold meg és szeleteld fel a félbe vágott vöröshagymát, majd végy elő egy magasabb falú, nagy serpenyőt.

Mehet bele a sansa olaj; hevítsd ,majd add hozzá a hagymát és piriítsd. Jöhet az 5 ek barnacukker, melyet karamellizálj. Ez után jöhet hozzá a káposzta. Forgads össze és kissé lefedve párold. Később jöhet hozzá a vörösbor és a fűszerek: sima és római kömény, babér levél, még só ha kell és bors.

kb 1 óra alatt párold puhára – készre.

Vörösbros párolt káposzta almával

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!