Vörösboros párolt káposzta almával, recept
A Vörösboros párolt káposzta almával Hozzávalói 4 fő részére:
- 1 kissebb fej vöröskáposzta
- 1 db friss babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- római kömény mag – 1 csipet
- 1 csipet rendes kömény mag
- só
- őrölt bors
- 1 db alma
- 5 ek barnacukor
- 2 dl vörösbor
- víz
- olíva olaj -sansa
A Vörösboros párolt káposzta almával elkészítése:
A káposzta külső levelet leszedjük, majd megmossuk a fejet. Vágd ketté, szedd ki a torzsát és vékony szeletekre szeld egy nagy éles késsel. Végy elő egy nagyobb tálat és sózd meg alaposan, majd tedd félre 20-30 percre.
pocold meg és szeleteld fel a félbe vágott vöröshagymát, majd végy elő egy magasabb falú, nagy serpenyőt.
Mehet bele a sansa olaj; hevítsd ,majd add hozzá a hagymát és piriítsd. Jöhet az 5 ek barnacukker, melyet karamellizálj. Ez után jöhet hozzá a káposzta. Forgads össze és kissé lefedve párold. Később jöhet hozzá a vörösbor és a fűszerek: sima és római kömény, babér levél, még só ha kell és bors.
kb 1 óra alatt párold puhára – készre.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!