Villámgyors Morzsasüti – Őszi gyümölcsökkel

Villámgyors Morzsasüti – Őszi gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 1 db alma
  • 1 db körte
  • 3 db szilva
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj elkeverve 2 teáskanál kristálycukorral
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg hideg vaj felkockázva
  • 10 dkg búzaliszt
  • 5 dkg szeletelt mandula (elhagyható)

villam-gyors-morzsa-suti-oszi-gyumolcs

1. Az almát és a körtét meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1×1-cmes kockákra), a szilvák magját eltávolítjuk, húsukat feldaraboljuk.
2. A gyümölcsöket egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, ráfacsarjuk a citrom levét, meghintjük a fahéjas cukorral és összeforgatjuk.
3. A lisztet elkeverjük az 5 dkg cukorral, majd összemorzsoljuk a felkockázott vajjal. A morzsát a gyümölcsökre szórjuk és 190 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Ízlés szerint száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával szórjuk meg és langyosan tálaljuk.

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu