Virslis kiflicskék – (bögrésen is) – recept

Virslis kiflicskék – (bögrésen is) – recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Virslis kiflicskék Hozzávalói, 32 darab kiflihez:

– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
– 1 teáskanál kristálycukor
– 2 teáskanál só
– egy és negyed bögre langyos 2,8%-os tej (3 dl)

A tetejére:

– 1 evőkanál szezámmag
– 2 tojás sárgája

+ kb. 4-5 pár virsli (én roppanósat használtam)

Virslis kiflicskék

A Virslis kiflicskék Elkészítése:

1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel kidagasztjuk a tésztát.
3. Meleg helyre tesszük tésztát, konyharuhával letakarjuk, majd hagyjuk a kétszeresére kelni.
4. Ezután a tésztát kétfelé vesszük, majd kör alakúra nyújtjuk, amennyire vékonyra tudjuk. Kb. fél centi vastag lesz, de egyszerűbb nyújtani, ha előtte hagyjuk egy 5 percet pihenni a két fél tésztát.
6. A köröket 16-16 cikkre vágjuk, majd mindegyiket a szélesebb felénél fogva feltekerjük úgy, hogy egy-egy darab virslit csomagolunk bele. Én akkorára vágtam a virsliket, mint a tészta szélesebb vége.
7. A kifliket szellősen, sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük, majd megkenjük őket tojás sárgával ás megszórjuk őket szezámmaggal.
8. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra alul-felül sütés programra. Míg a sütő melegszik, a kiflicskék addig kelnek. Mikor megtelt az első tepsi, én akkor már bekapcsoltam a sütőt.
9. Aranyszínűre sütjük és melegen tálaljuk!

BUÉK!

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu