Villámgyors szőlős krémes
Hozzávalók
» 1 csomag leveles tészta
» porcukor
» szőlő
» 50 dkg mascarpone
» vaníliarúd
Elkészítés
A leveles tésztát egy deszkára terítjük és egy 10 cm átmérőjű kiszúró formával korongokat szaggatunk ki belőle. Majd a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és vékonyan megszórjuk mindegyiket porcukorral. Az egészet leterítjük sütőpapírral és egy másik tepsit teszünk rá nehezékként, hogy ne tudjanak a tésztakorongok megemelkedni, felfújódni.
200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarna, ropogósra sütjük.
Közben a mascarpone krémet kevés porcukorral és egy vaníliarúd kikapart belsejével kikeverjük. Az így elkészült krémet habzsákba töltjük és jól lenyomkodjuk a csücskéig, lehetőlég légbuborékok nélkül.
A megsült és kihűlt tésztakorongokra egy réteg mascarpone krémet nyomunk, kis habcsók formákban, majd erre a rétegre ültetjük a következő tésztakorongot. Ezután jöhet még egy emelet mascarpone, amire rakjuk a szőlőszemeket. Végül még egy tésztakorong lesz a teteje.
Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: izeselet.hu