Story Highlights
- Villámgyors, mert 20 percbe telt kb. az első “kapavágástól” a tálalásig, amit elég jó eredménynek minősítek. Egészen addig, míg valaki azt nem mondja, hogy ő dupla adagot tálal 5 perc alatt:) Nálam a 20 is csak azért 20, mert óvatos voltam az olajjal, nem akartam megégetni a golyókat, de lehettem volna bátrabb, és akkor még gyorsabban elkészült volna. Nem mintha verseny lenne, de jó, ha van pár ilyen gyors vacsora talonban.
Két bölcsesség még gyorsan: ne legyenek túl kicsik a golyók, az a jó, ha van belül puha tartalom, ne csak mindenhol a széle legyen. Másik okosság: ha reszeléskor keletkezik pár potyasajt – ahogy Brúnó mondja – szóval kis sajtdarabka, ami a sajt reszelése közben letörik, már nem reszelhető, stb. Szóval azokat a potyasajtokat nyugodtan bele lehet gyúrni, ha sikerül a közepébe ügyeskedni 1-1 gombócnak, akkor még jobb lesz. Ja, és a sóval csak óvatosan/bátran – attól függően, hogy mennyire sós a sajt.
A Villámgyors SajtGolyó Hozzávalói:
- 15 dkg sajt (nálam Gouda)
- 2 db tojás
- kevés só
- 130 g liszt
- olaj a sütéshez
Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük.
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk.
Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu