Villámgyors áfonyás fehércsokis muffin

Villámgyors áfonyás fehércsokis muffin

Ebben a receptben az a jó, hogy mindent elég egy nagy tálban összekeverni, és már mehet is a tészta a muffin formákba és úgy a sütőbe. Arról nem is beszélve, hogy az áfonya, a fehércsoki és a mandula mennyire zseniálisan passzol egymáshoz. Sütésre fel, de vigyázat nagyon kapós lesz!

Az Áfonyás-fehércsokis muffin  Hozzávalói (18-24 db-hoz):

  • 250 g joghurt
  • 200 g fehér liszt
  • 200 g áfonya
  • 200 g világosbarna cukor
  • 70 g puha vaj
  • 70 g mandulás fehércsoki (vagy 50 g fehércsoki és 20 g szűraz serpenyőben pirított apróra vágott mandula)
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • csipet só

A kétféle lisztet, sütőport és a sót összekeverjük. A cukrot, vajat és a tojást egy villával összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet, joghurtot, kockákra vágott fehércsokit, pirított mandulát és áfonyát. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, szilikon (vagy hagyományos) muffin formában készre sütjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu