Villámgyors áfonyás fehércsokis muffin

Ebben a receptben az a jó, hogy mindent elég egy nagy tálban összekeverni, és már mehet is a tészta a muffin formákba és úgy a sütőbe. Arról nem is beszélve, hogy az áfonya, a fehércsoki és a mandula mennyire zseniálisan passzol egymáshoz. Sütésre fel, de vigyázat nagyon kapós lesz!
Az Áfonyás-fehércsokis muffin Hozzávalói (18-24 db-hoz):
- 250 g joghurt
- 200 g fehér liszt
- 200 g áfonya
- 200 g világosbarna cukor
- 70 g puha vaj
- 70 g mandulás fehércsoki (vagy 50 g fehércsoki és 20 g szűraz serpenyőben pirított apróra vágott mandula)
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 tk vaníliakivonat
- csipet só

A kétféle lisztet, sütőport és a sót összekeverjük. A cukrot, vajat és a tojást egy villával összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet, joghurtot, kockákra vágott fehércsokit, pirított mandulát és áfonyát. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, szilikon (vagy hagyományos) muffin formában készre sütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu