Villámgyors 15 perc és kész – Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
- 400 g borjú-/sovány sertéshús vagy csirkemellfilé
- 1 nagy fej hagyma
- 1 ek zsír
- só, bors
- őrölt kömény
- fokhagyma krém
- 3+1 dl tejföl
A palacsintához:
- 150 g finomliszt
- 1-1 csipet só és bors
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 dl buborékos ásványvíz
- 2 ek. olaj
A töltelékhez a főtt leves húst felaprítjuk géppel. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikáva. Ízlés szerint sózzuk ( mehet bele ételízesítő is ), összekeverjük, visszatesszük tűzre, és fedő alatt, a saját levében puhára pároljuk picit, azaz „pörköltet” készítünk.
Közben a palacsintához a felsorolt hozzávalókból az alapreceptnél írt módon palacsintatésztát keverünk, és 8 palacsintát sütünk belőle. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Levében simára keverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető tölteléket-masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat, két szélüket felhajtjuk a töltelékre, batyuszerűen összetekerjük, és tűzálló tálba rakjuk. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással (ha túl híg, 1-2 kk. liszttel/rizsliszttel összeforralva besűrítjük).