Villám kaja – Rakottas Krumpli, recept
A Villám kaja – Rakottas Krumpli egy Laktató étel a sütőből – ízletes és alig kell hozzá néhány alapanyag
Könnyen elkészíthető laktató finomság. Érdemes kipróbálni, ha nincs időd a főzéssel szöszmötölni.
A Villám kaja – Rakottas Krumpli Hozzávalói:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg füstölt sonka
- 10 dkg húsos szalonna
- 3 nagy paradicsom
- 1 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
- só, bors
- olaj
A Villám kaja – Rakottas Krumpli Elkészítése:
-
A szalonnát és a sonkát felszeleteljük és egy hőálló edénybe tesszük, a meghámozott és felkarikázott burgonya felét is ráhalmozzuk.
-
A tejfölt és a reszelt sajtot összedolgozzuk, a háromnegyedét eloszlatjuk rajta.
-
A paradicsomokat felkarikázzuk és a felét rárakjuk, majd erre kerül a megmaradt burgonya, amit a félretett tejföllel átkenünk és egy kis olajat is eloszlatunk rajta.
-
Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsom karikákat is ráhalmozzuk és 170 fokos sütőben 40-45 percen át sütjük.
forrás: ketkes