Villám Gyors – Sajtos, vargányás Caserecci
Hozzávalók:
- 30 g szárított vargánya
- 1 tál langyos víz
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 +2 ek étolaj
- 125 g camembert sajt
- 4 cl száraz fehérbor
- 1 ág kakukkfű
- 1/2 dl tejszín
- só
- bors
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 40 dkg casarecce tészta
A gremolatához:
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék dió
A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk és 20 percre félretesszük, amíg megszívja magát.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és puhára pároljuk rajta őket. A camembert sajtot apró kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Felolvasztjuk és felöntjük fehérborral. Beledobjuk a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel, addig rotyogtatjuk, amíg szép sima mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A petrezselymet finomra aprítjuk, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a finomra aprított dióval is összeforgatjuk. Közben kifőzzük a tésztát.
Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A beáztatott gombákat kicsit kinyomkodjuk és a forró olajon lepirítjuk. A gombák áztató levét nem öntjük ki, hanem néhány evőkanálnyiít a camembert-es mártáshoz adunk belőle és újra összeforraljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és tálaljuk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá a pirított vargányából és a gremolatából. A végén meglocsoljuk kevés olívaolajjal.