Villám Gyors – Sajtos, vargányás Caserecci

Villám Gyors – Sajtos, vargányás Caserecci

Hozzávalók:

  •  30 g szárított vargánya
  • 1 tál langyos víz
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 +2 ek étolaj
  • 125 g camembert sajt
  • 4 cl száraz fehérbor
  • 1 ág kakukkfű
  • 1/2 dl tejszín
  • bors
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 40 dkg casarecce tészta

 A gremolatához:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék dió

A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk és 20 percre félretesszük, amíg megszívja magát.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és puhára pároljuk rajta őket. A camembert sajtot apró kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Felolvasztjuk és felöntjük fehérborral. Beledobjuk a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel, addig rotyogtatjuk, amíg szép sima mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

A petrezselymet finomra aprítjuk, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a finomra aprított dióval is összeforgatjuk. Közben kifőzzük a tésztát.

caserecci-villam-gyors-varganyas-teszta

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A beáztatott gombákat kicsit kinyomkodjuk és a forró olajon lepirítjuk. A gombák áztató levét nem öntjük ki, hanem néhány evőkanálnyiít a camembert-es mártáshoz adunk belőle és újra összeforraljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és tálaljuk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá a pirított vargányából és a gremolatából. A végén meglocsoljuk kevés olívaolajjal.