Varázslatos házi almás krémes, recept

Varázslatos házi almás krémes, recept

 

Kár, hogy eddig nem sütöttél ilyet
A legjobb cukrászdákban is megállná a helyét az almás krémes. Bolti leveles tésztából is tökéletes lesz.

Változtass egy kicsit a hagyományos krémesen! Ha bárki meglátja ezt a változatot, alig várja, hogy rögtön meg is kóstolja. Nagy előnye még, hogy időszűkében is elkészítheted. Baloghné Kele Judit receptje garantáltan tetszeni fog.

A Varázslatos házi almás krémes Hozzávalói 12 szelethez:

  • 2 tekercs leveles tészta
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl 100%-os almalé
  • 5 tojásfehérje
  • 2 reszelt alma
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél citrom
  • csipet só

Varázslatos házi almás krémes
Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

A Varázslatos házi almás krémes Elkészítése:

  1. A leveles tésztát tekerd ki. Ha mirelittel dolgozol, engedd fel, és nyújtsd ki két 20×30 centis lappá, majd fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. Villával szurkáld meg, teríts rá egy másik sütőpapírt, és rakj rá egy tepsit. Süsd aranybarnára 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt.
  3. A krémhez a tojásfehérjét verd fel egy csipet sóval. Kanalanként adj hozzá öt deka cukrot, és verd addig, amíg szép fényes és kemény nem lesz. A pudingport két deci almalében dolgozd simára.
  4. A maradék gyümölcsléhez adj tíz deka cukrot, tedd hozzá a reszelt almát, és forrald össze. Öntsd a pudingos elegyhez, és főzd sűrű krémmé. Ízesítsd citromlével és fahéjjal. Vedd le a tűzről, és gyors mozdulatokkal forgasd hozzá a fehérjehabot.
  5. Töltsd meg a tésztát a meleg krémmel. Ha kihűl, tedd két-három órára a hűtőbe dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel vágd át a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel kockázd fel a süteményt. Porcukorral meghintve kínáld.

forrás: femina