Vaníliakrémes málnatorta

Vaníliakrémes málnatorta

Ha sok munka lenne vele, mondhatnánk, hogy így is megér minden fáradságot, de igazán egyszerűen elkészíthető.

A Vaníliakrémes málnatorta Hozzávalói

  • a nyárra és a melegre tekintettel egy kész gyümölcs torta alap, más esetekben 3 tojásból piskóta
  • 30 dkg málna
  • 3 tojás

A krémhez:

  • 300 ml tej
  • 5 tojás sárgája
  • 75 gramm porcukor
  • 15 gramm keményítő
  • 100 ml tejszín
  • fél vanília rúd magja

A krémhez feltörjük a tojásokat, szétválasztjuk őket, majd a sárgáját elkeverjük 90 ml tejjel, 45 gramm cukorral és a keményítővel. A maradék tejet, tejszínt, cukrot és vaníliát forrásig melegítjük, majd vékony sugárban ráöntjük a tojássárgájára, folyamatosan keverjük közben. Az egészet visszaöntjük a lábasba, elkezdjük újra melegíteni, és amint felforrt, azonnal vegyük le a tűzről.

Még melegen öntsük a tálra tett piskóta alapra, rakjuk ki a málnával, és ha kedvünk van, bevonhatjuk gyümölcs zselével. Ehhez egy zacskó zselét elkeverünk egy evőkanál cukorral, 2,5 dl vizet adunk hozzá, felforraljuk, majd a forrástól számított egy percig főzzük. Kicsit kihűtjük, majd merőkanállal, vagy ahogy én csináltam, kancsóból a tortára öntjük, ügyelve, hogy mindenhová jusson zselé. A kiálló málna szemeket ecsettel kenegettem le, hogy szép fényesek legyenek.

Vaníliakrémes málnatorta
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Izeselet.hu