Vaníliakrémes málnatorta

Ha sok munka lenne vele, mondhatnánk, hogy így is megér minden fáradságot, de igazán egyszerűen elkészíthető.
A Vaníliakrémes málnatorta Hozzávalói
- a nyárra és a melegre tekintettel egy kész gyümölcs torta alap, más esetekben 3 tojásból piskóta
- 30 dkg málna
- 3 tojás
A krémhez:
- 300 ml tej
- 5 tojás sárgája
- 75 gramm porcukor
- 15 gramm keményítő
- 100 ml tejszín
- fél vanília rúd magja
A krémhez feltörjük a tojásokat, szétválasztjuk őket, majd a sárgáját elkeverjük 90 ml tejjel, 45 gramm cukorral és a keményítővel. A maradék tejet, tejszínt, cukrot és vaníliát forrásig melegítjük, majd vékony sugárban ráöntjük a tojássárgájára, folyamatosan keverjük közben. Az egészet visszaöntjük a lábasba, elkezdjük újra melegíteni, és amint felforrt, azonnal vegyük le a tűzről.
Még melegen öntsük a tálra tett piskóta alapra, rakjuk ki a málnával, és ha kedvünk van, bevonhatjuk gyümölcs zselével. Ehhez egy zacskó zselét elkeverünk egy evőkanál cukorral, 2,5 dl vizet adunk hozzá, felforraljuk, majd a forrástól számított egy percig főzzük. Kicsit kihűtjük, majd merőkanállal, vagy ahogy én csináltam, kancsóból a tortára öntjük, ügyelve, hogy mindenhová jusson zselé. A kiálló málna szemeket ecsettel kenegettem le, hogy szép fényesek legyenek.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Izeselet.hu