Vajas csirke egészben sütve recept – Ez tényleg ropogós lesz!

Az egész csirkéből kis rafinériával és kevés plusz munkával fantasztikus fogást varázsolhatsz. A fűszeres vajas csirke mellé külön köretről sem kell gondoskodnod. Kínálj viszont hozzá salátát vagy savanyúságot. Kautz József receptjét mielőbb próbáld ki!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 egész csirke
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 1 evőkanál durvára darált bors
- 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál cayenne-i bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 1 óra 30 perc
Elkészítés:
A húst mosd meg, ha szükséges, a maradék szőrt távolítsd el a bőréről. Ezt akár késsel kapargatva is megteheted. Töröld szárazra a húst. A krumplit és a hagymát pucold meg, mosd meg, vágd nagyobb cikkekre. A vajat olvaszd fel mikróban, keverd el benne a sót, a borsot, a köményt és a szárnyas fűszerkeveréket, majd kend be vele a csirkét kívül-belül. Ettől a fűszeres vajtól még pirosabb, ropogósabb lesz a hús.
Egy tepsit zsírozz ki, rakd bele a krumplit, tedd rá a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, végül a fűszervajas húst. A tepsit told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül másfél óra alatt süsd meg. Közben többször forgasd meg a csirkét. Akkor jó, ha a húson könnyen átmegy egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, ropogós.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu