Vagdalt burgonya cukkinival töltve, olvadozó füstölt sajttal! Köretnek is csodás, de önmagában is ínyenc falat!
Gyorsan elkészül és ínycsiklandó fincsiség, ráadásul alig kell hozzá valami!
A Vagdalt burgonya cukkinival és olvadozó sajttal töltve Hozzávalói:
- 10 db közepes nagyságú burgonya
- 1 cukkini
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 teáskanálnyi tárkony
- só, bors
- 6 evőkanál sör
- olívaolaj
A Vagdalt burgonya cukkinival és olvadozó sajttal töltve Elkészítése:
-
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és késsel bevagdossuk.
-
Akkora réseket kell vágni, amibe belefér egy-egy szelet cukkini.
-
A cukkinit is meghámozzuk és felszeleteljük, majd megtöltjük vele a burgonyák réseit.
-
Kivajazott tepsibe tesszük, majd a sörhöz 3 evőkanál olívaolajat keverünk és ezzel átkenjük.
-
Megszórjuk a tárkonnyal és sózzuk, borsozzuk.
-
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Mikor elkészül megszórjuk a reszelt sajttal és melegen tálaljuk.
forrás: ketkes