Vadzsályás hasaalja pecsenye, recept

Vadzsályás hasaalja pecsenye, recept

A Vadzsályás hasaalja pecsenye Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg hasaalja,
  • 1 hagyma,
  • 4-5 cikk fokhagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 paprika,
  • 1 evőkanál zsír,
  • só, bors,
  • fűszerpaprika,
  • 3-4 szál szárított vadzsálya,
  • 80 dkg apró krumpli.

A Vadzsályás hasaalja pecsenye Elkészítése:

A hasaalját bedörzsöljük sóval, borssal meg fűszerpaprikával, egy lábasba tesszük és mellérakjuk a megpucolt hagymákat meg a sárgarépát, a paprikát és a zsályát, aláöntünk fél liter vizet és közepes lángon 30 percig pároljuk. Közben a krumplit héjában megfőzzük, ezután hűlni hagyjuk és megpucoljuk, majd forró zsíron átpirítjuk. Az időközben megpárolt hasaalját szeletekre vágjuk és átsütjük a megmaradt forró zsiradékon. Azonnal tálaljuk.

Vadzsályás hasaalja pecsenye

Forrás: aledakonyhaja