Vadzsályás hasaalja pecsenye, recept

A Vadzsályás hasaalja pecsenye Hozzávalói 4 személyre:
- 80 dkg hasaalja,
- 1 hagyma,
- 4-5 cikk fokhagyma,
- 2 sárgarépa,
- 1 paprika,
- 1 evőkanál zsír,
- só, bors,
- fűszerpaprika,
- 3-4 szál szárított vadzsálya,
- 80 dkg apró krumpli.
A Vadzsályás hasaalja pecsenye Elkészítése:
A hasaalját bedörzsöljük sóval, borssal meg fűszerpaprikával, egy lábasba tesszük és mellérakjuk a megpucolt hagymákat meg a sárgarépát, a paprikát és a zsályát, aláöntünk fél liter vizet és közepes lángon 30 percig pároljuk. Közben a krumplit héjában megfőzzük, ezután hűlni hagyjuk és megpucoljuk, majd forró zsíron átpirítjuk. Az időközben megpárolt hasaalját szeletekre vágjuk és átsütjük a megmaradt forró zsiradékon. Azonnal tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja