Vaddisznóragu diós-fűszeres tésztával

Vaddisznóragu diós-fűszeres tésztával

HOZZÁVALÓK

  • Fokhagyma, finomra vágva 1 gerezd
  • vaddisznógulyáshús 1 kg
  • Borsikafű, finomra aprítva 3 db
  • Lestyán, finomra aprítva 3 db
  • Dijoni mustár 1 ek.
  • Freshona paradicsompüré 1 ek.
  • áfonyalekvár 1 ek.
  • Vörösbor, száraz 1 dl
  • Citrom, reszelt héja 1 db
  • Narancs, reszelt héja 1 db
  • fodros nagykocka tészta 250 g
  • kakukkfű 1 tk.
  • Dió, pörkölve, finomra vágva 70 g
  • Petrezselyem, finomra vágva 1 köteg
  • sertészsír 2 ek.
  • étkezési só ízlés szerint

VADDISZNÓRAGU

vaddiszno-ragu-fuszeres-dios-teszta
Egy evőkanál sertészsíron, lassan és meglehetősen hosszan pirítjuk, inkább konfitáljuk a finomra vágott hagymát ésfokhagymát. Ha a hagyma szép aranysárga, feljebb vehetjük a hőfokot. Hozzáadjuk a vaddisznóhúst, erős lángon pirítjuk, ha kellően megpirult, hozzátesszük az időközben apróra vágott száraz fűszereket, valamint mustárt, paradicsompürét, kevés sót és a lekvárt. Néhány percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösbort,  amit teljes mértékben visszaredukálunk. Megvárjuk, amíg a hús újra pirulni kezd, utána kevés vizet adunk hozzá, és innentől kezdve mindig csak kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára a húst. Amikor a hús majdnem megpuhult, citrom- és narancshéjat reszelünk rá, és megvárjuk, amíg az utolsó adag víz is elpárolog a raguról.  Nem jó, ha „rövid lé” veszi körül a húst, jobb, ha inkább fényes, sűrű, és szinte körbevonja a húskockákat.

TÉSZTA

Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát a csomagoláson jelzett időponthoz képest két perccel rövidebb ideig. Közben összeaprítjuk a diót, valamint finomra vágjuk a petrezselymet is. Ha elkészült a tészta, leszűrjük, majd kevés sertészsírral egy serpenyőben pirítjuk. A legvégén adjuk hozzá a kakukkfüvet, a diót és a petrezselymet. Elkeverjük, összerázzuk, azonnal tálaljuk.

TÁLALÁS

A forró, vaj puha vaddisznóragut a diós tésztával tálaljuk. Frissen reszelünk még rá egy kis citrom- és narancshéjat, hogy finom friss legyen az illata és az íze is.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: lidlkonyha.hu