Vadászok pecsenyéje, recept

Vadászok pecsenyéje, recept

 

A Vadászok pecsenyéje, recept HOZZÁVALÓI 2 személyre

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 50 dkg szarvas comb
  • 4 ek barna cukor
  • sóv, bors
  • 3 ek mustár
  • 2 babérlevél
  • 1-2 dl fehérbor
  • 1 csomag petrezselyem
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg vaj
  • pár csepp citromlé

A tálaláshoz:

6-8 db pirított zsömle

60-120 perc
Vadászok pecsenyéje, recept
Két kis fej vöröshagymát apróra, egy sárga és fehérrépát karikára, 50 dkg szarvas combot csíkokra vágunk. Felhevített serpenyőbe rakjuk a húst. Majd köré szórunk négy evőkanál barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket is. Sóval, borssal, három evőkanál mustárral és két babérlevéllel ízesítjük. Majd 50 percig pároljuk. ,

Az elfőtt levet száraz fehérborral pótoljuk. Apróra vágunk egy csomag petrezselyem zöldet, 20 dkg csiperkegombát és a már készre főzött raguhoz keverjük. Végül 3 dkg vajjal besűrítjük. És pár csepp citromlével ízesítjük. Majd pirított zsömlével tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu