Vadászok pecsenyéje, recept
A Vadászok pecsenyéje, recept HOZZÁVALÓI 2 személyre
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 50 dkg szarvas comb
- 4 ek barna cukor
- sóv, bors
- 3 ek mustár
- 2 babérlevél
- 1-2 dl fehérbor
- 1 csomag petrezselyem
- 20 dkg csiperkegomba
- 3 dkg vaj
- pár csepp citromlé
A tálaláshoz:
6-8 db pirított zsömle
60-120 perc
Két kis fej vöröshagymát apróra, egy sárga és fehérrépát karikára, 50 dkg szarvas combot csíkokra vágunk. Felhevített serpenyőbe rakjuk a húst. Majd köré szórunk négy evőkanál barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket is. Sóval, borssal, három evőkanál mustárral és két babérlevéllel ízesítjük. Majd 50 percig pároljuk. ,
Az elfőtt levet száraz fehérborral pótoljuk. Apróra vágunk egy csomag petrezselyem zöldet, 20 dkg csiperkegombát és a már készre főzött raguhoz keverjük. Végül 3 dkg vajjal besűrítjük. És pár csepp citromlével ízesítjük. Majd pirított zsömlével tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu