Vadast általában marhából szokás készíteni, de a hétvégén nem kaptam szép marhahúst , így készült el ez a változtatott recept:  vadas sertéskaraj

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Vadas sertéskaraj
Ha a gyermekeid nem szeretik a marha húst viszon a szárazabb húst megeszik, esetleg szeretik a tésztát; akkor ez lehet a te hétvégi recepted is. Ez a Vadas sertés karaj
vadas sertés karaj
Konyha magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 4 óra
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Konyha magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 4 óra
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
vadas sertés karaj
Elkészítés
  1. Az egész csontos karajról vágd le a csontos részt, majd ezt helyezd a lábos aljára - rá mehet a karaj filé egészben ( én mindig Le Creuset vagy mas néven Cocottes / Coquelles / Casseroles - használok ). Ez egy speciális francia gyártmányú öntött vas lábas.
    vadas sertéskaraj
  2. Pucold meg és nagyobb darabokban helyezd a zöldségégeket a hús mellé és felé
    vadas sertéskaraj
  3. Közben készíts egy pácot a karajnak, majd kend be ezzel: olaj, só, bors, méz, magos dijoni mustár
    vadas sertés karaj
  4. 150 C fokon, 4 óra hosszat főzd. Közben figyeld a húst. Ha már leválik a contos részről, akkor jó. A végén picit fel is piríthatod.
    vadas sertés karaj
  5. Ha kész a hús , akkor készítsd el a vadas mártást. Főtt zöldségeket turmixold le egy kevés lével, amit a végén leszedsz a hús alól. Egy tálba tedd, adj hozzá mustárt, hozzátehetsz babérlevelet, sózd, borsozd és együtt főzd 5 percig. Ezután simára keverd ki a tejfölt, öntsd bele és jól forrald össze. A végén karamelizált cukorral édesítsd - keverd el ezt is jól benne még a tűzön
  6. vadas sertés karaj
Megjegyzés

vadas sertés karaj

Kommentek