Vadast általában marhából szokás készíteni, de a hétvégén nem kaptam szép marhahúst , így készült el ez a változtatott recept: vadas sertéskaraj

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 4 óra |
Pihentetés | 20 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 1,2 kg csontos sertéskaraj
- 4 db nagy - vastag répa
- 2 db gyökér
- 0,5 db zeller gyökér
- só, bors ízlés szerint én szemre szoktam: kb 1 csapott ek só és 1/2 ek frissen őrölt bors
- 2 tk magos dijoni mustár
- 1 ek méz
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Az egész csontos karajról vágd le a csontos részt, majd ezt helyezd a lábos aljára - rá mehet a karaj filé egészben ( én mindig Le Creuset vagy mas néven Cocottes / Coquelles / Casseroles - használok ). Ez egy speciális francia gyártmányú öntött vas lábas.
- Pucold meg és nagyobb darabokban helyezd a zöldségégeket a hús mellé és felé
- Közben készíts egy pácot a karajnak, majd kend be ezzel: olaj, só, bors, méz, magos dijoni mustár
- 150 C fokon, 4 óra hosszat főzd. Közben figyeld a húst. Ha már leválik a contos részről, akkor jó. A végén picit fel is piríthatod.
- Ha kész a hús , akkor készítsd el a vadas mártást. Főtt zöldségeket turmixold le egy kevés lével, amit a végén leszedsz a hús alól. Egy tálba tedd, adj hozzá mustárt, hozzátehetsz babérlevelet, sózd, borsozd és együtt főzd 5 percig. Ezután simára keverd ki a tejfölt, öntsd bele és jól forrald össze. A végén karamelizált cukorral édesítsd - keverd el ezt is jól benne még a tűzön
Megjegyzés