vacsora 10 perc alatt = Penne pesto rossóval

vacsora 10 perc alatt = Penne pesto rossóval

A Penne pesto Rosso Recept (4 adag) – Hozzávalói:

  • 500 g penne, vagy más száraztészta
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 4 ek ricotta
  • 7-8 koktélparadicsom
  • Kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
  • 1 púpozott ek reszelt parmezán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só, bors
  • parmezán és bazsalikomlevelek a tészta tetejére

Penne pesto
A tésztát lobogó, forró, sós vízben elkezdjük kifőzni, közben pedig pont van időnk elkészíteni a piros pestót is. Ehhez egy aprítógépbe dobáljuk a hozzávalókat, majd az egészet lezúzzuk a géppel. A kifőtt tésztát leszűrjük és egy tálba öntjük, majd rákanalazzuk a pestót. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a szósz mindenhol beborítsa a tésztát, majd ha ez megtörtént, már tálalhatunk is. A kész ételt díszítsük parmezánforgácsokkal, bazsalikomlevelekkel és persze locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal. Kész! Azért ez tényleg elég egyszerű, ugye..?

Forrás: streetkitchen.blog.hu