Biztosan sokan tudjátok már,hogy az Update rendszeren belül már a paleósok is megtalálják kedvenc alapanyagaikat. Gondoltam készítek ezen alapanyagokból egy paleo receptet,hogy azoknak is kedvezzek akik esetleg nem fogyaszthatnak glutént vagy tejtermékeket. Ez a süti amennyire egyszerű annyira finom,és ami szuper,hogy a ch tartalma minimális.Próbáljátok ki,számtalan gyümölccsel variálható ízlés szerint.
Az Update1 Paleo Gyümölcsös Kevert Sütemény hozzávalói:
Tészta:
-50g Update Paleo Lenmagliszt
-50g darált dió
-10g Update Paleo útifűmaghéj őrlemény
-10g tápióka keményítő
-5db M-es méretű tojás
-45g olvasztott Update Paleo Kókuszzsír
-350g reszelt alma
-75g Update zero calories édesítőszer
-10g szódabikarbóna
-2mk fahéj
Tetejére:
-ízlés szerint:durvára tört dió,fagyasztott,cukrozatlan meggy
Díszítés:
-Update Paleo étcsoki olvasztva
Az Update1 Paleo Gyümölcsös Kevert Sütemény Elkészítése:
- Kimérünk minden hozzávalót majd a szárazanyagot elkeverjük a szódabikarbónával,fahéjjal és az édesítővel.Ezután hozzáadjuk a tojásokat,az olvasztott kókuszzsírt a reszelt almát és egy fakanállal homogénné keverjük.
- Egy 20X20 cm-es magasabb falú, tapadásmentes formát kikenünk egy kevés kókuszzsírral,majd elegyengetjük benne a kikevert tésztánkat.Ezután a tetejére tehetünk ízlés szerint néhány szem meggyet és durvára tört diót.180C-os előmelegített,légkeveréses sütőben kb 60 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e,ha igen egy rácsra kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Majd egyenlő kockákra vágjuk és tálaljuk,tehetünk rá olvasztott Update paleo csokit vagy egy kevés porrá darált Update zero calories édesítővel is megszórhatjuk de önmagában is nagyon finom.
Tippek:
-nagyon egyszerű elkészíteni mivel csak egy fakanálra van szükség az összekeveréshez így pillantok alatt összeállítható a tészta
-ebből az adagból kb 9db nagyobb szelet paleo sütink lesz(persze ez ízlés kérdése,ki mekkorára vágja fel)
-a sütésnél kb 45 perc után érdemes letakarni a tetejét egy darab alufóliával és úgy sütni tovább így a teteje nem fog megégni
-45 perc után lejjebb tehetjük a hőfokot is kb 160C-ra
–érdemes kivárni,hogy kihűljön mert akkorra az ízek is összeérnek és szuperul szeletelhető
-kb 1 óra alatt a tészta átsül,a belseje a sok alma miatt szaftos és puha nem azért mert nem sült át
-ha kissé a brownie-hoz hasonló az állaga akkor jó
-önmagában tálalva is nagyon finom,de aki szeretné egy kevés Update paleó csokit olvasszon fel egy kevés kókuszsírral és azzal locsolja meg a sütik tetejét(3 kocka csokival és kb egy mk kókuszzsír felolvasztott keverékével az összes süti díszíthető)
forrás: edesentokeletes