Update ricottás magvas Pogácsa, recept
Igaz most közeledik a karácsony de az édes sütik áradata előtt gondoltam hozok Nektek egy szénhidrátcsökkentett Update pogácsát.Bár ez akár az ünnepi asztalon is szerepelhet mint sós sütemény,ugyanis mi magyarok ha sósról van szó akkor biztos,hogy 100ból 99-en a pogácsára szavazunk. Ez a pogi finomliszt hozzáadása nélkül Update ch csökkentett lisztkeverékkel és teljes kiőrlésű zabliszttel készült így a ch tartalma több mint 50%-kal csökkentve van tehát büntetlenül fogyaszthatjuk.Természetesen azért mértékkel mint mindent,mert a mérték az érték! 🙂
Az Update Ricottás magvas Pogácsa hozzávalói:
Tészta:
-175g Update Master Mix
-125g Teljes kiőrlésű Zabliszt
-250g ricotta
-200g vaj/margarin
-100g langyos tej
-1db s-es méretű tojás
-10g só
-3,5g instant élesztő
Díszítés:
– tojássárgája a lekenéshez
-magvak,sajt ízlés szerint
Az Update Ricottás-Magvas Pogácsa Elkészítése:
– Az alapanyagokat pontosan kimérjük, és egy tálban összegyúrjuk.
– Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük a tésztát.
– Majd kivesszük és Master Mixxel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtjuk és feltekerjük mint egy bejglit. Ezzel a lépéssel felváltható a tészta hajtogatása így sokkal gyorsabban elkészíthető.
-Ismét becsomagoljuk egy fóliába és még kb 1 órára visszatesszük a hűtőbe.
– Majd egy szilikon lapon ismét kinyújtjuk kb 1,5cm vastagra és tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
– Meleg helyen kb fél órán keresztül hagyjuk, hogy megkeljenek.
– Ha megkeltek, akkor lekenjük a tetejüket tojássárgájával és tetszés szerint megszórjuk különböző magvakkal vagy sajttal.
– Előmelegített, 180C-os,légkeveréses sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő sütőfüggő,ezért azt javaslom mindenki addig süsse amíg szép aranyszínűek nem lesznek a pogácsai.
Tippek a sikerhez:
-A pihentetés betartása fontos mert, kezdetben lágyabb a tészta,tehát muszáj,hogy hűtőbe tegyük felhasználás előtt.
-Ahhoz,hogy szép magasak legyenek a kezünkkel szaggatás után kissé formázzuk.
-Ha a sajtot egy kevés Master Mixxel elkeverjük mielőtt a pogácsára tennénk akkor ropogós marad a tetején.
-Ne hagyjuk,hogy lekenéskor a tojássárgája megfolyjon a tészta oldalán mert,ha lefolyik akkor az a rész nem fog megnőni sütés közben és ferdék lesznek a pogik.
Ch tartalom:
~12,3g/100g
forrás: edesentokeletes