Ünnepi pezsgőkrémes torta – recept

Ünnepi pezsgőkrémes torta – recept

A pezsgőkrémes torta Hozzávalói:

  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 150 g puha vaj
  • 140 g kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 300 ml száraz pezsgő
  • 6 tojássárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 300 ml száraz pezsgő
  • 425 g mascarpone
  • 15 dkg áfonyalekvár

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.

pezsgőkrémes torta

A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat és a cukrot. A tojásfehérjéket egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a pezsgőt és a lisztes keveréket váltakozva, három-négy lépésben. A masszát az előkészített formába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A pezsgőkrémhez a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Habverővel elkezdjük habosítani, majd folyamatosan, vékony sugárban hozzáadagoljuk a pezsgőt. Egészen addig verjük a gőz felett, amíg stabil, kemény habot kapunk. Levesszük a gőzfürdőről és hagyjuk teljesen kihűlni.

pezsgőkrémes torta

A mascarponét habverővel habosra verjük és a kihűlt pezsgőhabbal összeforgatjuk: először néhány kanálnyit a pezsgőhabből a mascarponéhoz keverünk, hogy fellazítsuk, majd a fellazított mascarponét a pezsgőhabhoz adjuk és lágyan összeforgatjuk.

A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráöntjük a pezsgőkrémet. Mélyhűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Szeletelés előtt a hűtőben kiengedjük, amíg éppen vágható lesz.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: streetkitchen.blog.hu