Ünnepi kacsavacsora, recept

Ünnepi kacsavacsora, recept

Jani brutális ünnepi lakomát hozott nektek. Lesz egy jó kis, megpirított kacsacomb, hozzá egy krémes, fűszeres mártás, és végül egy klassz tört krumpli, jól lepirítva. Próbáljátok ki, mert mennyei!

Az Ünnepi kacsavacsora Hozzávalói (2 főre):

A húshoz:

  • 2 kacsacomb
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1,5-2 dl alaplé
  • 1 tk. só
  • bors

A mártáshoz:

  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 ek. liszt
  • ½ dl vörösbor
  • 1 ág friss rozmaring
  • 5-6 levél zsálya
  • bors
  • 1 löttyintés worchester szósz
  • 1 tk. só
  • 1 ek. hideg vaj

A krumplihoz:

  • 6 db krumpli
  • 1 kis darab póréhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 kis csokor friss rozmaring
  • 3 ek. olívaolaj

Ünnepi kacsavacsora

  1. A kacsacombokat beirdaljuk, és egy forró, száraz serpenyőben, magas lángon (először a bőrös oldalával lefele), lepirítjuk mindkét oldalát, majd ha félretesszük egy tányérra.
  2. A visszamaradt zsíron megpároljuk a durvára vágott hagymát és fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd visszahelyezzük a kacsacombokat.
  4. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, lefedjük és 170 fokos sütőben 40 perc alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, akkor 230 fokos felső grillen, fedő nélkül megpirítjuk a bőrét.
  5. A combokat egy tányérra félretesszük, és egy alufóliával becsomagoljuk, hogy melegen tartsuk.
  6. A mártáshoz egy serpenyőben forró olajon lepirítunk egy kis sűrített paradicsomot és lisztet (ügyelve, hogy ne égjen meg). R
  7. áöntjük a kacsazsíros, alapleves, hagymás lével és elkezdjük összeforralni egy kis vörösborral, rozmaringgal, zsályával, borssal, és worchester szósszal.
  8. Kicsit összerotyogtatjuk, és ha már szépen összefőtt, akkor egy kis sóval, cukorral finom hangoljuk, és ellötyögtetünk benne egy kevés hideg vajat. A mártást leszűrjük.
  9. A krumplikat héjastól előfőzzük, egy krumplinyomóval egyenként kicsit szétnyomjuk. Egy kevés olívaolajon jól lepirítjuk őket, mellé dobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sok zöldfűszert. Sózzuk, és jól összerázzuk az egészet.
  10. A sült kacsacombokkal, és a mártással tálaljuk.

forrás: Streetkitchen