Ukrán Borscs leves

Ukrán Borscs leves

Hozzávalók

» 20 dkg sertés lapocka
» 1 db közepes vörös hagyma
» 2 db közepes cékla (kb. 26dkg)
» 10 dkg zeller
» 10 dkg petrezselyem gyökér
» 2 dl paradicsomlé
» 6 gerezd fokhagyma
» 1 dl olaj
» 2 cs petrezselyem
» 2 cs kapor
» só
» bors
» cukor
» ecet ízlés szerint
» 10 dkg sárgarépa

» 4 dl tejföl
» 10 dkg kenyérszalonna

Nyiri-Szasa-borscs-klasszikus-ukran-borscs-leves
Elkészítés

Feldarabolt szalonnán vagy valamilyen más zsiradékon először hagymát dinsztelünk, majd a kis kockákra vágott lapockát lepirítjuk, amíg színt kap. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, a káposztát is felszeleteljük. A lepirult húst először egy kevés vízzel felöntjük, abban kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk az összes vizet, és beletesszük a zöldségek közül a sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Hozzáadjuk a paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Addig egy serpenyőben kevés olajon a céklát megpirítjuk. Amikor a leves forr, beletesszük a megpirított céklát, a káposztát, és végül a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, egy pici cukrot is teszünk bele, és egy másfél óra alatt készre főzzük. A végén apróra vágott petrezselymet és kaprot adunk hozzá, tejföllel tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu