Tutti-frutti parfé

Tutti-frutti parfé

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 5-5 dkg mazsola és ét- (keserű) csokoládé
  • 2-2 evőkanál rum és cukrozott gyümölcs
  • 1 evőkanál cukrozott narancshéj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • tejszínhab
  • gyümölcs (befőtt)
  • csokoládé a díszítéshez

Elkészítési idő: 2 óra felett

A mazsolát a parfé készítése előtti napon megmosom, és a rummal megöntözöm. Letakarva felhasználásáig hagyom állni. Az összes cukrozott gyümölcsöt a csokoládéval együtt pici darabkákra aprítom.

Tutti_frutti_parfe-karacsony

A tejszínből kemény habot verek, majd a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve, az összes darabos ízesítő anyagot és a mazsolát óvatosan – hogy a hab ne törjön nagyon össze – beleforgatom. Egy kuglóf- vagy őzgerincformát folpak fóliával kibélelek, és belesimítom a parfémasszát. Az alját kissé megütögetem, hogy a massza jól kitöltse a formát, vagyis ne maradjon benne levegő. Ezután a tetejét is befedem a fóliával, majd a mélyhűtőben megfagyasztom. Minél magasabb a parféforma, annál hosszabb ideig tart, amíg megfagy. Közvetlenül tálalás előtt a formát tálra borítom, a folpakot lehúzom róla, és tetszés szerint feldíszítve, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágom. (Ha csontkeményre fagyott, tálalás előtt már 1 órával is ki lehet venni a mélyhűtőből, és a hűtőszekrény normál hűtőterében várhat a szeletelésre.)

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu