Tutti-frutti parfé
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 4 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 5-5 dkg mazsola és ét- (keserű) csokoládé
- 2-2 evőkanál rum és cukrozott gyümölcs
- 1 evőkanál cukrozott narancshéj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- tejszínhab
- gyümölcs (befőtt)
- csokoládé a díszítéshez
Elkészítési idő: 2 óra felett
A mazsolát a parfé készítése előtti napon megmosom, és a rummal megöntözöm. Letakarva felhasználásáig hagyom állni. Az összes cukrozott gyümölcsöt a csokoládéval együtt pici darabkákra aprítom.
A tejszínből kemény habot verek, majd a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve, az összes darabos ízesítő anyagot és a mazsolát óvatosan – hogy a hab ne törjön nagyon össze – beleforgatom. Egy kuglóf- vagy őzgerincformát folpak fóliával kibélelek, és belesimítom a parfémasszát. Az alját kissé megütögetem, hogy a massza jól kitöltse a formát, vagyis ne maradjon benne levegő. Ezután a tetejét is befedem a fóliával, majd a mélyhűtőben megfagyasztom. Minél magasabb a parféforma, annál hosszabb ideig tart, amíg megfagy. Közvetlenül tálalás előtt a formát tálra borítom, a folpakot lehúzom róla, és tetszés szerint feldíszítve, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágom. (Ha csontkeményre fagyott, tálalás előtt már 1 órával is ki lehet venni a mélyhűtőből, és a hűtőszekrény normál hűtőterében várhat a szeletelésre.)
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu