Túrós csusza rengeteg szalonnával, recept
Csak mi, magyarok tudjuk, hogy mitől lesz igazán finom a túrós csusza. Természetesen a lepirult tésztától és a sok szalonnától, meg persze az isteni tejföltől. Nézzétek a videót, a receptet pedig mindenképp próbáljátok ki!
Túrós csusza recept
A Túrós csusza rengeteg szalonnával Hozzávalói:
- 25 dkg csuszatészta
- 10 dkg császárszalonna
- 2,5 dl tejföl
- 25 dkg tehéntúró
- só
- bors
A szalonnát apró kockákra vágva serpenyőben ropogósra pirítjuk és miközben a szalonna pirul, forró, sós vízben kifőzzük a csuszatésztát.
A szalonnapörcöt félretesszük egy tálba, a kisült zsírból pedig a felesleget leöntjük. Az al dentére főzött csuszatésztát a forró serpenyőbe dobjuk ahol szépen átpirítjuk. Összeforgatjuk a tejföllel és a túróval, végül rászórjuk a szalonnát is, majd megborsozzuk és már tálaljuk is.
Forrás: streetkitchen.hu