Túrós csusza rengeteg szalonnával, recept

Túrós csusza rengeteg szalonnával, recept

Csak mi, magyarok tudjuk, hogy mitől lesz igazán finom a túrós csusza. Természetesen a lepirult tésztától és a sok szalonnától, meg persze az isteni tejföltől. Nézzétek a videót, a receptet pedig mindenképp próbáljátok ki!

Túrós csusza recept

Túrós csusza rengeteg szalonnával

A Túrós csusza rengeteg szalonnával Hozzávalói:

  • 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg császárszalonna
  • 2,5 dl tejföl
  • 25 dkg tehéntúró
  • bors

Túrós csusza rengeteg szalonnával

A szalonnát apró kockákra vágva serpenyőben ropogósra pirítjuk és miközben a szalonna pirul, forró, sós vízben kifőzzük a csuszatésztát.

A szalonnapörcöt félretesszük egy tálba, a kisült zsírból pedig a felesleget leöntjük. Az al dentére főzött csuszatésztát a forró serpenyőbe dobjuk ahol szépen átpirítjuk. Összeforgatjuk a tejföllel és a túróval, végül rászórjuk a szalonnát is, majd megborsozzuk és már tálaljuk is.

Forrás: streetkitchen.hu