2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Túrófánk citromkrémmel, recept

Túrófánk citromkrémmel, recept

Február a fánkokról szól: jöhetnek a kedvenc receptek, a klasszikus szalagostól a spanyol churrosig mindenre vevők vagyunk. Csak egy a lényeg: sok legyen belőlük!!

Fánk a lelke a februárnak, kár is ellenállni: ilyenkor tényleg érdemes minél több fánkreceptet kipróbálni. Még akár az amerikai fánkot is, mert bár más, mint a mi fánkjaink többsége, azért végszükség esetén az is jól fog jönni!

A Túrófánk citromkrémmel Hozzávalók:

A túrófánkhoz:

  • 200 g félzsíros tehéntúró
  • 2 közepes méretű tojás
  • 80 g finomliszt
  • 1 ½ tk. sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 ek. kristálycukor
  • ½ tk. vaníliakivonat (elhagyható)
  • 1 liter étolaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • csipet só
  • 90 g kockára vágott vaj
  • 70-80 g kristálycukor (ízlés szerint)
  • 150 ml frissen facsart citromlé (körülbelül 3 nagy citrom leve)
  • 3 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 4 közepes méretű tojás
  • csipet só

A Túrófánk citromkrémmel elkészítése:

  1. A citromkrémhez egy lábasba tesszük az összes hozzávalót a vaj kivételével.
  2. Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém-állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
  3. A fánkhoz az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  4. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd púpozott teáskanálnyi adagokat potyogtatunk a tésztából a zsiradékba.
  5. Aranybarnára sütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, megszórjuk porcukorral, és a citromkrémmel kínáljuk.

Túrófánk citromkrémmel

Forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
kókuszkocka
Régi nagy kedvenc: Kókuszkocka, recept

Piskóta, csokis szósz és sok-sok kókusz: ezer éve nem ettünk már kókuszkockát, pedig régen nagy kedvencünk volt. Lehet, hogy most...

Close